What's for lunch?
Penne med kyckling och ruccola
25 g smör
2 morötter, skurna i tunna stavar
1 liten gul lök, finhackad
225 g skinn och benfritt kycklingbröst, skuret i tärningar
25 g champinjoner, skurna i fjärdedelar
1 1/4 dl vitt vin
1 1/4 dl kycklingbuljong
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt & peppar
2 msk majsena
4 msk vatten
2 msk kaffe eller matlagningsgrädde
1 1/4 dl naturell yoghurt
2 tsk färsk timjan
115 g ruccola
350 g torkad penne
färsk timjan till garnering
Gör såhär:
1. Börja med att smälta smör i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i morötterna och fräs dem på medelgod värme i ca 2 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lök, kyckling, champinjoner, vin, buljong, vitlök och krydda med salt och peppar efter smak.
Rör ut majsenan med vattnet i en skål till en slät redning och vispa ner grädde och yoghurt. Rör ner majsenablandningen tilsammans med timjan och låt det hela sjuda under lock i ca 4 minuter. Lägg ruccolasalladen ovanpå kycklingen med rör inte ner den, lägg tillbaka locket och sjud ytterligare i 5 minuter eller till kycklingen är genomkokt.
2. Sila ner kokvätskan i en ren kastrull, lägg sedan köttet och grönsakerna i en skål och håll dem varma. Hetta upp kokvätskan i 10 minuter eller tills den kokat ihop och tjocknat. Vispa då och då.
3. Koka under tiden upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka efter beskrivning på förpackning.
Lägg tillbaka kyckling och grönsaker i den reducerade kokvätskan och rör om.
4. Låt pastan rinna av och blanda sedan ner den med kyckling och grönsaker. Garnera med färsk timjan och servera!
Klart :) Allt som allt tar det ca 40 minuter från första delade moroten tills maten står på bordet :)
Räcker till ca 4 personer...men jag hade nog gjort lite extra om man verkligen ska vara fyra..Eller en sallad till!
Smaklig spis ;)
25 g smör
2 morötter, skurna i tunna stavar
1 liten gul lök, finhackad
225 g skinn och benfritt kycklingbröst, skuret i tärningar
25 g champinjoner, skurna i fjärdedelar
1 1/4 dl vitt vin
1 1/4 dl kycklingbuljong
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt & peppar
2 msk majsena
4 msk vatten
2 msk kaffe eller matlagningsgrädde
1 1/4 dl naturell yoghurt
2 tsk färsk timjan
115 g ruccola
350 g torkad penne
färsk timjan till garnering
Gör såhär:
1. Börja med att smälta smör i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i morötterna och fräs dem på medelgod värme i ca 2 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lök, kyckling, champinjoner, vin, buljong, vitlök och krydda med salt och peppar efter smak.
Rör ut majsenan med vattnet i en skål till en slät redning och vispa ner grädde och yoghurt. Rör ner majsenablandningen tilsammans med timjan och låt det hela sjuda under lock i ca 4 minuter. Lägg ruccolasalladen ovanpå kycklingen med rör inte ner den, lägg tillbaka locket och sjud ytterligare i 5 minuter eller till kycklingen är genomkokt.
2. Sila ner kokvätskan i en ren kastrull, lägg sedan köttet och grönsakerna i en skål och håll dem varma. Hetta upp kokvätskan i 10 minuter eller tills den kokat ihop och tjocknat. Vispa då och då.
3. Koka under tiden upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka efter beskrivning på förpackning.
Lägg tillbaka kyckling och grönsaker i den reducerade kokvätskan och rör om.
4. Låt pastan rinna av och blanda sedan ner den med kyckling och grönsaker. Garnera med färsk timjan och servera!
Klart :) Allt som allt tar det ca 40 minuter från första delade moroten tills maten står på bordet :)
Räcker till ca 4 personer...men jag hade nog gjort lite extra om man verkligen ska vara fyra..Eller en sallad till!
Smaklig spis ;)
Kommentarer
Postat av: Bokmalen
Tack för receptet. Ikväll står sambon för middagen så jag ska ta å prova kycklingen en annan dag. Kram
Postat av: teddy
Vad bra med recepten som du lägger upp för då behöver vi bloggerskor aldrig gå hungriga ju :)
Ja snart är det helg för alla andra än mig.... men men pengar sitter aldrig fel.
ha nu en riktigt fin helg girl.
kramis på dig
Trackback