På begäran

Receptet på dagens dessert:

Hasselnötsmarrängtårta med mockakräm:

4 äggvitor
225 g råsocker eller strösocker
115 g hasselnötter, finhackade

Fyllning:
175 g mörk choklad
40 g osaltat smöt
2 msk starkt kaffe
2 msk baileys
1 3/4 vispgrädde
Florsocker att pudra över


1. Sätt ugnen på 140 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 bakplåtar. Häll äggvitorna till marängen i en stor, absolut ren och fettfri skål och vispa till fast men inte styvt skum. Vispa i hälften av sockret. Blanda resten av sockret med hackade hasselnötter och vänd ner blandningen i marängsmeten

2. Forma marängsmeten på bakplåtspappren till 2 rundlar, 20 sm i diameter. (Det går lättare om du först ritar upp rundlarna på pappret). Grädda dem i ugnen i 1 1/2 timme eller tills marängbottnarna är torra. Låt dem stå i ugnen tills de är helt kalla.

3. Fyllning; Bryt chokladen i bitar och lägg dem i värmetålig form tillsammans med smör, kaffe och baileys. Ställ skålen över en kastrull med sakta sjudande vatten tills det är smält. Rör om och låt kallna. Häll grädden i en separat skål och vispa upp den lätt. Rör sedan ner chokladblandningen. Lägg samman marängbottnarna med fyllningen emellan. Pudra över siktat florsocker innan tårtan ska serveras.


Då jag hade bråttom och hade ganska tjocka marrängbottnar blev det lite fel, men nästan bättre. Marängtoppen gick sönder och jag bestämde mig för att bryta den i bitar och smula över bottnen och krämen istället. Blev kanon och kan lätt rekommenderas! Mindre maräng (som är ganska mättande med nötter i) och behövdes inget florsocker för att piffa till ;)
Som det kan bli!

Kommentarer
Postat av: Dessi

Det låter ju supergott! :) Den vill jag smaka en dag ;)

2009-08-23 @ 19:56:36
URL: http://desireeochvarlden.blogspot.com/
Postat av: Cattis

Ohh, vad det låter gott.. Får man nog testa en dag :-) Jaså Påarp, låter inte helt fel. Myst att återvända dit man kommer ifrån, jag kan ibland känna likadant och vara sugen på att återvända till Bårslöv men vi trivs bra ännu så vi får se i framtiden. Vi bor på Västra Berga i en bostadsrätt, trivs super med området och närheten till stan. Allt är toppen med mig, jobbar och står i nu när jag är färdig med utbildningen. Du jobbar på hotell eller? Trivs bra med det eller? Hoppas allt är toppen idag! Jag fortsätter att hålla tummarna för er :-) Kram

2009-08-23 @ 20:08:10
URL: http://catttis.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Tack så mycket för receptet! Det ska jag deffenitivt prova nån dag... Supersmarrigt låter det ju. Det vattnas i munnen just nu så det är nog bäst att hoppa isäng. Så jag orkar upp å förhoppningsvis får tag på biljetterna till Depeche Mode!!!

Kramen, Maria

2009-08-23 @ 22:38:44
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0