En ledig måndag och pengatankar

Hej på er!

Har ni haft en bra helg?
För min del har denna helg spenderats på jobb. Hade den sjukaste dagen igår och har aldrig varit gladare över att dels ha ett par år i yrket i bagaget och dels över hur bra jag och P jobbar ihop. Vi är bäst när det gäller, så enkelt är det!

Men idag är det måndag och en ledig sådan.
Varit hos pappa och hos Niccos farfar. I övrigt inte fått många knop gjorda.
Nu ikväll har jag betalt räkningar. Phu. Undrar just hur det kommer att bli med hus om ett par månader.. Tycker att det vissa månader försvinner omåttliga mängder pengar..på typ ingenting? Bara träningskort och tågkort drar över 1500 spänn från mig varje månad.

Planen är väl att SATS får läggas på is första tiden efter flytten. Dels kommer vi att bo långt ifrån och jag har SVÅRT att se att vi tre dagar i veckan kommer att ta oss dit när vi inte ens gör det nu..och nu bor vi 200 meter därifrån. Plus att sommar aldrig innebär träning för mig. Kan klippa gräset och häcken istället...det är motion det med gott folk..för att inte tala om styrketräning med häcksaxen ;)

Vi ska bli duktigare på det här med veckohandling också...det är nåt vi lägger alldeles för mycket pengar på just nu, småhandling precis hela tiden. Dessutom bor vi vid hemköp nu..som enligt mig kvarlificerar sig till Sveriges dyraste närbutik, usch!

Några fler spartips? ;) Man vi ju gärna fortsätta leva även efter husköp :P

Kram sålänge, hörs i veckan!

Kommentarer
Postat av: maggan

hahah när man lever på 7800 varje månad vet man hur det e att inte ha några pengar över.. storhandling löser det mesta! det viktigaste e att handla bra och billig mat :P resten faller på plats.. huvudsaken e att man går runt :) tror ni kommer ha pengar över till resor och nöjen ändå :P puss

2009-11-23 @ 22:02:16
Postat av: Sandy

vi sparar alla matkvitton och räknar ihop i slutet av månaden. så ser man hur d skiljer sig åt o kanske varför från månad till månad=)



KRAM

2009-11-23 @ 22:18:26
URL: http://originellt.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Jadu, det blir ju stor skillnad att bo i hus jämfört med lägenhet. Vi har börjat leva som att vi bor i hus. Så nu blir det till att spara mellanskillnaden. Vi har räknat högt å vi lägger 9500kr/mån på boendekontot. I dom pengarna så räknar vi med att vi behöver 1 bil till å ja, allt som blir "merkostnader". Vi räknar lite högre än det kanske faktiskt blir å tänker då på att räntorna kommer att höjas. Det blir inte mycket kvar i alla fall... Men det går. Det har fått mig att inse att vi inte kan köpa ett alltför dyrt hus för jag vill inte lägga pengar på bara boende.

Spartips är som du redan är inne på, att veckohandla. Planera inköp till huset å inte "impulshandla", även när det gäller kläder. Kolla även upp försäkringar, vi sparade 2000kr/år genom att byta försäkringsbolag. Telefonbolag, elbolag å så, där kan man oxå spara. Fast det bästa är nog när det gäller mig att ha sparande som dras direkt från lönekontot, dom pengarna "märker man inte av" å jag saknar dom inte heller. Det blir många tusen på ett år som man sparar utan att "märka av det". ;)

Lycka till med allt!!

Kramen, Maria

2009-11-24 @ 19:50:24
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: Bokmalen

Jo, jag kom på en sak till. Ett typ av sparande blir det om man inte "skattejämkar". Då får man ju tillbaka ränteavdrag när man "får tillbaka på skatten". I alla fall när räntorna är höga. Nu när det är låg ränta så blir det ju inte lika mycket. Vi jämkar inte utan har det som en "buffert" att ta till om det kniper framöver nån gång. Å vi tänker så när vi kollar huspriser oxå vi kommer att köpa ett hus som vi har råd att betala utan att jämka, då har man lite "buffert".

Kram igen!!

2009-11-24 @ 19:53:50
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0